Vinterslipp

I dag har de sauene som er eldre enn ett år, blitt sluppet ut av «gammelfjøset» og fraktet til nyfjøset som er en åpen hall med fóring utenfor. Det er ingen tvil om at gleden er stor for å ha mer plass å bevege seg på. De som ble kjørt ut først, kom mot hengeren for å ønske sine gamle venninner velkommen.

Under parringstiden har de vært plassert i forskjellige innhegninger for å ha kontroll på hvem som har hvilken kavaler. Men nå er forhåpentligvis alle parret, og damene kan derfor løpe fritt, mens værene står igjen i en innhegning i fjøset. Fram mot slutten av april er damenes viktigste jobb å spise godt og holde seg friske.

Bonden selv er også glad fordi nå blir fjøsstellet mer enn halvert, siden det er i underkant av 50 som er igjen i fjøset, og de som er ute fóres med rundball.

Saueglede

 

gudrun Written by:

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar